Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Най-вкусният и лесен тутманик

Най-вкусният и лесен тутманик

Най-вкусният и лесен тутманик
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Приготвя се изключително бързо, а ароматът му опиянява сетивата ни"

Необходими Продукти

  • готово тесто - 1 пакет (от хлебопекарна)
  • сирене - 250 г
  • мас - 1 к.ч
  • яйца - 2 бр.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете тестото, разтопете свинската мас. Чукнете едното яйце и започнете да месите тестото, като по малко добавяте от маста.

Не се притеснявайте, че се получава като каша за кекс, трябва хубаво да се усвои маста и яйцето.

Накрая добавете натрошеното сирене. Намажете тавата с мас или олио и поръсете с малко брашно.

Изсипете сместа и оставете на топло хубаво да втаса. Преди печене намажете с второто яйце.

Печете тутманика в загрята фурна до хубав златист цвят, след като го извадите намажете с масло.

Най-вкусният и лесен тутманик е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: