Тутманик без сирене

Адриан АлександровАдриан АлександровПомощник Готвач935185
08/10/2017
"Не търсете сирене - това е тутманик без сирене и е ужасно вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 973
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме млякото и в него разтваряме маята. Добавяме захарта и солта и разбъркваме. Постепенно добавяме брашното. Омесваме гладко тесто и го оставяме, покрито с фолио, да втасва, докато удвои обема си.

В купа разбиваме яйцата и постепенно към тях добавяме всички останали продукти за заливката.

От бухналото тесто отрязваме една част и започваме да я правим на фитил с ръце. Усукваме фитила и го съединяваме като геврек. Поставяме го в средата на кръгла тавичка, предварително намазана с мазнина.

По същия начин правим още два геврека, които поставяме около първия, като съответно всеки следващ трябва да е по-голям от предходния.

Заливаме обилно гевреците със заливката.

Печем в загрята фурна на 160 градуса, като 10 минути след началото на печене изваждаме за малко тутманика и поръсваме със сусам. Връщаме във фурната и печем до зачервяване.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар