Начин на приготвяне
Замесваме тесто посочените продукти. Разделяме тестото на три равни части. Всяка една от тях разточваме на тънка кора и намазваме с разтопеното масло.
Първата кора, след като сме намазали с маслото, поръсваме и с нарязания на ситно колбас и кашкавал.
Втората също намазваме с маслото и добавяме настърганото сирене.
А третата оставяме намазана само с разтопеното масло. Поставяме ги една върху друга, като тази, която е само с маслото, поставяме най-отгоре.
Сгъваме кората от двете страни навътре, за да се срещнат краищата, и след това сгъваме още веднъж срещуположните страни.
Поставяме готовия получил се квадрат в намаслена тавичка, като намазваме с масло и нарязваме на триъгълници.
Оставяме така докато си удвои обема.
След като е готов тутманика намазваме с разбитото яйце и поръсваме със сусама и маковото семе. Печем в предварително загрята фурна до готовност.