Начин на приготвяне
Смесете посочените продукти горе и замесете тесто. Оставете го да втаса един час. Готовото тесто разделете на пет топки. В тавичка сложете 80 г разтопено краве масло и същото количество олио.
Намазнете с ръце топките тесто и ги оставете вътре за 20 мин. Вземате една топка и с намазнени ръце разстилате на тънък лист. Сложете с лъжичка от мазнината от тавичката и натрошете сирене отгоре.
Затворете като плик и заделете настрана. Вземате втора топка. Разстилате я тънко, слагате мазнина и сирене.
Сложете първия плик в средата на кората и я загънете отново на плик. Заделете настрана. След това поставете в следващата кора и пак свийте.
Така процедирайте и с останалите разточени кори. Ще получите един голям плик тесто. Поставете го в тавичка, намазана обилно с 20 мл оставащо олио.
Разрежете на триъгълници и нарежете на кубчета останалото масло, като ги разпределите отгоре по тутманика.
Намажете с жълтък и оставете за половин час да втаса. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Сгънатият тутманик с масло е много вкусен.