Тутманик, замесен в хлебопекарна

14/12/2019
"Машината меси вкусен тутманик, вие обирате овациите "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 792
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко. Сложете всички течни съставки в хлебопекарната, захарта и солта. Отгоре изсипете брашното и натрошете маята.

Пуснете на програма тесто. Когото спре да меси, засечете 20 мин. (не е необходимо напълно да втаса). Извадете и разделете на две. Вземете първата топка и я разстелете на правоъгълник.

Сложете половината плънка и навийте на руло (може да намажете и с малко краве масло преди да сложите плънката). Усучете и поставете в дълбока тавичка, застлана с хартия.

По същия начин направете и с втората топка тесто. Намажете тутманика с жълтък и оставете да втаса. Печете на 180 градуса до готовност.

Тутманикът, замесен в хлебопекарна, е много вкусен.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар