Пълнени чушки с кускус и царевица

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
685
761
2162
6
15/10/2017
"Разчупете кулинарната традиция с тези необикновени и ужасно вкусни пълнени чушки "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се разрязват на половинки, изчистват се от семките, намазват се с мазнина, посоляват се и се запичат от двете страни за кратко във фурната.

В отделен се сварява сто грама кускус по указанията на опаковката. Главата лук се нарязва на ситно, слага се в тиган с малко мазнина и се запържва. След като омекне, се слагат по двеста грама грах и царевица.

Накрая се прибавя шунката нарязана на кубчета. Плънката се подправя с черен пипер и сол, ако е необходимо и се смесва със свареният кускус. Запечените чушки се пълнят с плънката.

Отгоре върху всяка чушка се поставя по парченце меко козе сирене и настъргано сирене чедър. Чушките се връщат във фурната и се допичат, докато сиренето се разтопи. Върху опечените чушки се слага по стръкче мащерка.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар