Начин на приготвяне
Затоплете млякото и заделете около една кафена чашка, сипете го в купичка и разбъркайте с маята и захарта. Поръсете с брашно и оставете да се активира.
Разбийте яйцата с млеката и олиото, пресейте брашното и замесете меко и гладко тесто, покрийте с кърпа и оставете да втаса. Разделете тестото на 6 или 8 топки.
Всяка топка разделете на 3 части - 1 голяма, 1 средна и 1 малка. Трите части загладете и леко разточете, поставете ги една върху друга по големина.
С дръжката на четка или с пръст промушете центъра, след което с нож натиснете на 8 места /от снимките ще ви стане ясно/.
Тези малки питки може да ги печете в тавата на фурната, но може и в по-големи купички, както аз в тази рецепта. Оставете ги да втасат, намажете с жълтъка и поръсете със семената.
Намажете купичките с олио и поръсете с малко брашно, във всяка поставете от триетажните питки. Печете в загрята фурна на 170 градуса.
Трипластовите пухкави питки са готови.