Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Вкусен тутманик със зехтин

Вкусен тутманик със зехтин

Вкусен тутманик със зехтин2 / 2
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"И ние можем да покажем на бабите си как се прави страхотен тутманик със зехтин, нали?"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • мая - 10 г суха
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л. равна
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете маята, солта, захарта и зехтина. Налейте хладка вода и замесете меко тесто. Оставете тестото на топло да втаса.

Натрошете сиренето. Разбийте яйцата и ги прибавете към сиренето.

Втасалото тесто разточете на кора. Сложете от плънката и завийте на руло. Срежете рулото през средата с помощта на нож. Завийте на охлюв и сложете тутманика в тава с незалепващо дъно.

Изпечете тутманика в загрята фурна на 170 градуса до готовност.

Вкусният тутманик със зехтин е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: