Пържени чушки в буркани за зимата

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
17/10/2017
"С тези пържени чушки ще си спомняте лятото с всяка хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 629
  • Преглеждания за месеца28118
  • Преглеждания за седмицата4552
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • чушки - 2 кг зелени
  • чушки - 2 кг червени
  • олио - 3 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете чушките на едри парчета. В дълбока с широко дъно тенджера сипете олиото.

Прибавете чушките и бъркайте, защото има вероятност да загорят. Поръсете солта и отново бъркайте.

Когато са средно изпържени изключете котлона и поръсете със захарта. Опитайте и ако има нужда посолете, може да овкусите с подправки по ваш избор.

Още горещи напълнете бурканчетата, отгоре долейте от мазнината, която е останала в тенджерата.

Обърнете бурканчетата с капачките надолу, след 15 минути можете да ги обърнете.

Такива пържени чушки може да използвате за салата или за добавка към ястие.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар