Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Руло от арменски питки Лаваш с плънка

Руло от арменски питки Лаваш с плънка

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Руло от арменски питки Лаваш с плънка
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Тънко нарежете, с бяло вино поднесете и всички му се насладете"

Необходими Продукти

  • За питките
  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • мая - 1 пакетче
  • За плънката
  • магданоз - 1 връзка
  • зелен лук - 1 връзка
  • рулца от раци - 6 бр.
  • сметана - 200 мл готварска
  • яйца - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче в средата. Вътре сложете маята, захарта, солта и олиото. След което започнете да добавяте постепенно водата и омесете гладко тесто.

Готовото тесто покрийте с кърпа и оставете да втаса.

Когато е готово, го размесете върху набрашнен плот и го разделете на 10 топки.

Всяка топка разточете на тънка питка и изпечете от двете страни на тиган или сач.

Нарежете магданоза, лука и рулцата от раци на ситно, яйцата сварете и настържете и започнете реденето на рулата.

Сложете две кърпи на плота и върху всяка поставете питка. Намажете ги със сметана и редувайте продуктите: първият ред може да е с рулца, вторият - с магданоз, третият - с лук, четвъртият - с яйца, но всяка питка трябва да е намазана със сметана. За едно руло използвайте по пет питки.

Така получените тортички навийте на рула с помощта на кърпите, поставете в чиния и оставете да стегнат в хладилник за няколко часа, след което нарежете и сервирайте.

Ястието е подходящо за предястие, а също и за основно, а защо не и за закуска!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: