Бьоф ала Ани Строганов

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Бьоф ала Ани Строганов
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Когато и вие приготвите толкова вкусен Бьоф Строганов, тогава и вие ще имате право да го кръстите на свое име"

Необходими Продукти

  • телешки шол - 500 г или бонфиле
  • лук - 2 глави
  • гъби - 250 г
  • масло - 25 г
  • горчица - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • готварска сметана - 120 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на кубчета. Запържваме го в разтопеното масло. След като леко добие, загар го изваждаме върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Нарязваме лука на полумесеци, чесъна - на ситно, и гъбите - на филийки. Запържваме ги в същия тиган, където сме пържили телешкото.

Връщаме месото в тигана. Слагаме горчицата и виното и задушаваме за минута-две. Добавяме сметаната.

Слагаме капак на ястието и задушаваме до готовност на месото. Подправяме и оставяме да къкри още 2-3 мин.

Гарнираме с картофено пюре и по възможност прясна мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: