Бьоф ала Ани Строганов

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
187
2k
495
559
2
24/10/2017
"Когато и вие приготвите толкова вкусен Бьоф Строганов, тогава и вие ще имате право да го кръстите на свое име "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 511
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на кубчета. Запържваме го в разтопеното масло. След като леко добие, загар го изваждаме върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Нарязваме лука на полумесеци, чесъна - на ситно, и гъбите - на филийки. Запържваме ги в същия тиган, където сме пържили телешкото.

Връщаме месото в тигана. Слагаме горчицата и виното и задушаваме за минута-две. Добавяме сметаната.

Слагаме капак на ястието и задушаваме до готовност на месото. Подправяме и оставяме да къкри още 2-3 мин.

Гарнираме с картофено пюре и по възможност прясна мащерка.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар