Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани с хрупкава беконова коричка

Руло Стефани с хрупкава беконова коричка

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето я и най-вкусната и основателна причина да отворите бутилка отлежало червено вино"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 - 2 филии стар
  • подправки - на вкус
  • бекон - 150 - 200 г (нарязан на ленти)
  • за пълнежа
  • яйца - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 150 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с яйцето, хляба, предварително накиснат в малко вода и отцеден, както и подправките - чубрица, свеж магданоз, сол, черен пипер и др.

По желание може да добавите една малка глава лук, нарязана на ситно. Оставете каймата да почине за малко в хладилника.

Разстелете стреч фолио върху гладка повърхност, намажете го на олио и върху него разпределете резените бекон. Върху тях сложете каймата на равномерен пласт.

В центъра сложете сварените и обелени яйца, сварените моркови и нарязаните на ленти кисели краставички, завийте на стегнато руло с помощта на стреч фолиото и приберете за 30 минути в хладилник.

Рулото се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна, като първите 30-тина минути се пече под фолио, след което фолиото се отстранява и се запича до готовност.

Да ви е сладко!

Източник: Илияна Икономова от Кулинарната мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: