Солена торта с тиквени блатове

GabrielaGabriela
Новак
35
28/10/2017
"Някой ще ни даде ли са изядем и неговото парче солена торта с блат от тиквички?"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо590
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма и дълбока купа настъргваме тиквичките. Слагаме ги в гевгир и прибавяме 1 с.л. сол и разбъркваме.

Нарязваме и доматите на кръгчета.

Отново в дълбока купа разбъркваме заквасената сметана, крема сиренето, настъргваме чесъна и разбъркваме.

Преместваме настърганите тиквички в купа и добавяме ситно нарязан копър, две щипки черен пипер и 2 бр. яйца. Хубаво разбъркваме, докато се разбият хубаво яйцата. Слагаме 5 с.л. брашно и отново разбъркваме добре.

В тиган загряваме олио и от направена тиквена смес правим палачинка и запържваме добре и от двете страни така, докато тя свърши.

С готовите палачинки /блатове/ започваме да сглобяваме тортата. В подходяща чиния слагаме един блат и го намазваме с млечния крем, гарнираме с домат, кашкавал, филе и царевица. Повтаряме до свършване на продуктите. Последният блат задължително трябва да завърши намазан с млечен крем.

Украсяваме с домат и краставички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар