Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг. Оставят се настрана.
Жълтъците се разбиват със захарта с миксер, докато побелеят. След това се изключва миксерът и започват да се прибавят разбитите белтъци.
Бърка се с дървена лъжица. Прибавят се и портокаловите корички. Разбърква се. Брашното се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа.
Готовата смес се изсипва в тава във формата на Спайдърмен. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса. Пече се около 30-тина минути.
Готовият блат се изважда от фурната и се оставя да изстине. След като изстине се вади от формата и се разрязва на две.
600 мл от прясното мляко се слагат в тенджера и на котлона да заври. В купичка се разбиват 100 мл прясно мляко, кремът за бисквитена торта и захарта. Разбива се да стане еднородна смес.
Малко преди да заври млякото на котлона се прибавя получената смес. Бърка се непрекъснато, докато кремът се сгъсти. След това се сваля от котлона.
Върху поднос или подложка се слага единият блат, отгоре се слага от крема. Бананите се режат на кръгчета и се редят върху крема. Отгоре се слага и вторият блат.
Приготвя се масленият крем. Размекнатото краве масло се разбива с пудрата захар до получаването на гъста еднородна смес. С масления крем се намазва тортата. Отгоре се слага разточеният на тънка кора фондан. Украсява се.