Постна шарена яхния магданозлия

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
3k
934
1k
1
30/10/2017
"Не ровете с вилицата да търсите месце - тази яхния е постна и толкова вкусна, че ще я излапате за нула време "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 695
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете едрите гъби и ги нарежете на по-едри кубчета. Картофите, обелени и измити, също нарежете на едри кубчета.

Загрейте олиото в тенджера на огъня и пуснете картофите и гъбите да се запържват. През това време нарежете и добавете скилидките чесън или ги смачкайте, като ги притиснете с ножа.

Прибавете и нарязани на кубчета чушки и морков. Гответе за около 5 минути, като разбърквате от време на време. Нарежете през това време предварително подготвените измит спанак и пресен зелен лук.

Добавете ги и разбъркайте, а след 2 минути поръсете с брашното и червения пипер, отново разбъркайте и залейте с две канчета хладка вода.

Оставете яхнията да къкри на тих огън до омекване на картофите за около 20 минути. Към края добавете обелен и накълцания домат. Подправете с черен пипер и посолете.

Оставете да поври с домата за кратко и отдръпнете от огъня. Прибавете солидна китка накълцан магданоз.

При сервиране, ако обичате, може да се поръси с още пресен магданоз.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
27.71 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
justsavage
justsavage
16.07.2018 10:19
Много вкусно стана :) Благодаря за рецептата
1
0
Даниела Русева
И аз благодаря, радвам се, че ви е харесало!
0
0
Венко
Венко
19.11.2017 17:39
Рецептата е чудесна!Нямах зелен лук и сложих един стрък праз.Разкошна яхния стана!
1
0
Даниела Русева
Благодаря за доверието! Да ви е сладко, Венко! На мен също ми допадат такива яхнийки.
1
0