Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо с чушки и сметана

Свинско месо с чушки и сметана

Свинско месо с чушки и сметана
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Дълго търсехме най-вкусната рецепта за свинско и вече доволни можем да си похапнем от нея. Опитайте и вие"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • пушен червен пипер - 2 ч.л
  • доматено пюре - 3 с.л
  • заквасена сметана - 200 мл
  • чушки - 3 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на тънки големи парчета, а може да ползваме и котлети. Овкусяваме със сол и черен пипер.

В дълбок тиган загряваме маслото и олиото, като запържваме готовото месо от всяка страна.

Почистваме чушките от семето и ги нарязваме на тънки ивички, както и чесъна и лука. След като е готово месото го изваждаме и в същия съд запържваме чушките, лука и чесъна.

Добавяме доматеното пюре, пушения червен пипер, сметаната и добавяме около 200 мл вода.

Слагаме месото и готвим на тих огън, до готовност.

След като е готово ястието го овкусяваме със сол и черен пипер и поръсваме с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: