Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса; плоска тава, покрита с хартия за печене; може да се работи и в хлебопекарна; може да се измеси изцяло в миксер или на ръка.
В центъра на брашното се слага маята, разбърква се и се добавя топлото прясно мляко, олиото, захарта и солта. Замесва се тесто, което в началото стои грубо и сухо.
Постепенно се добавя разтопеното масло по 1-2 с. л., като се изчаква добре да се поеме от тестото при непрекъснато измесване. Получава се мека маслена топка. Оставя се да втаса.
Готовото тесто се премерва на кантарче и се дели на 16 равни топки, около 50-55 грама всяка. Всяка топка се разточва с точилка, леко трябва да е във формата на круша, добавя се натрошеното сирене и се завива на ролка.
Подреждат се в тавата с разстояние между тях и се оставят да втасат за още 30 минути. Намазват се с белтък, поръсват се с ким.
Рогчетата се пекат на 180 градуса за около 15-17 минути.
Източник: Кулинарен блог Кокона
Забележка: Изписала съм рецептата точно както е показана, но за да не измесвам на ръка изцяло съм ползвала миксер, като добавях маслото със стайна температура на кубчета.
В началото тестото наистина стои сухо, грубо, тежко, но след добавянето на маслото, то изсветлява, става меко и еластично.
Миксерът работи на най-ниската степен и това измесване е около 15-20 минути докато напълно се е отделило тестото от стените на купата и образува хубава маслена топка.
Маслените рогчета със сирене и ким са готови.