Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в топлата вода. В купа пресейте брашното и оформете кладенче, добавете солта и олиото в него. Налейте водата с разтворените мая и захар и замесете меко тесто.
Разделете тестото на 4 равни части и ги оформете на топки. Покрийте тестените топки с чиста кърпа и оставете така за 30 минути.
Разтворете с ръце всяка топка на кръгла кора (като мекица) с дебелина 1 см. Подредете ги в постлана с хартия за печене тава и отново покрийте с кърпа, оставете така 30 минути.
С тъпата страна на нож направете квадрати или ромбоиди. С помощта на четка намажете питките с малко олио отгоре и поръсете със с щипка сусам, риган и едра сол.
Поставете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете малките питки за около 15-20 минути, в зависимост от вашата фурна.
Фантастичните постни питки са готови.