Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен боб със зеленчуци на фурна

Постен боб със зеленчуци на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Постен боб със зеленчуци на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Вкусотии от кухнята на баба - ще искате да си запишете тази рецепта"

Необходими Продукти

  • бял боб - 400 г бял
  • олио - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • тиквички - 1 бр.
  • стерилизирани гъби - 1 буркан компотен
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • сминдух - 2 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистения и измит боб без никакви добавки.

В тава загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук и нарязаните на малки кубчета моркови.

Добавете нарязаните на кубчета чушки, прецедените гъби и нарязаната на кубчета тиквичка, пържите докато останат на мазнина.

Добавете брашното и запържете за 2минути, прибавяте червения пипер, разбърквате и веднага отстранявате от огъня.

Към запържения зеленчук добавете прецедения боб, долейте от чорбата му докато се покрие.

Посолете и поръсете черен пипер на вкус, прибавете клонките сминдух и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до лек загар на ястието.

Преди да сервирате отстранете клонките сминдух. Много вкусен печен боб, който горещо препоръчвам и за основно ястие, и като гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: