Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Ребра на фурна с червено вино

Ребра на фурна с червено вино

Ребра на фурна с червено вино
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Кратко, точно и ... вкусно"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио
  • червено вино - 100 мл
  • вода - 50 мл хладка
  • чесън - 4 - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ребрата на едри парчета. Всяко се поръсва със сол, черен пипер и олио.

Нареждат се в широка тава, сипваме червено вино и малко вода.

Добавят се необелени скилидки чесън, малко олио във водата и сол на вкус.

Покрива се с алуминиево фолио и печем в загрята фурна за около 90 мин.

Към края фолиото се сваля и оставяме да се запече още 30 минути за апетитен загар.

Ребрата на фурна с червено вино са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: