Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена сьомга със сос от кисело мляко и копър

Печена сьомга със сос от кисело мляко и копър

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Печена сьомга със сос от кисело мляко и копър
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 800 г прясно
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • за соса
  • кисело мляко - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 0.5 връзка
  • лимон - ¼ сока
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лют червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете филетата от сьомга и ги посолете на вкус. Поръсете с черен пипер на вкус и лютия червен пипер, обтрийте ги добре с пръсти.

Подредете филетата в намазана със зехтин тава, полейте ги с виното и поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

За соса в купа смесете разбитото кисело мляко със ситно нарязаните чесън и копър, добавете лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус, разбъркайте много добре.

Сервирайте печената риба, полята със соса, и с резенче лимон.

Печената сьомга със сос от кисело мляко и копър е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: