Гарнирана пита със саздърма

03/12/2017
"Пръстите ще си оближете, допълнително ще си сипете, че и за още ще питате "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо802
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете маята солта и захарта. Налейте зехтина и хладка вода - до омесването на гладко тесто. Оставете тестото на топло, за да втаса и удвои обема си.

Готовото тесто оформете на питка, след което издърпайте крайчетата и ги подвийте навътре. Притиснете вътрешната част и я надупчете с помощта на вилица.

Обелете лука, почистете чушката и нарежете на ситно.

Поръсете вътрешността на питката със зеленчуците, отгоре сложете парченца саздърма и сложете тавата във фурната.

Печете на 180 градуса до готовност. Малко преди готовност чукнете яйцата и доизпечете.

Изпечената гарнирана питка извадете от тавата, поръсете с шарена сол и завийте с кърпа за около 10 мин.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар