Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете маята солта и захарта. Налейте зехтина и хладка вода - до омесването на гладко тесто. Оставете тестото на топло, за да втаса и удвои обема си.
Готовото тесто оформете на питка, след което издърпайте крайчетата и ги подвийте навътре. Притиснете вътрешната част и я надупчете с помощта на вилица.
Обелете лука, почистете чушката и нарежете на ситно.
Поръсете вътрешността на питката със зеленчуците, отгоре сложете парченца саздърма и сложете тавата във фурната.
Печете на 180 градуса до готовност. Малко преди готовност чукнете яйцата и доизпечете.
Изпечената пълнена питка извадете от тавата, поръсете с шарена сол и завийте с кърпа за около 10 мин.
Гарнираната пита със саздърма е много вкусна.