Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кисело зеле със свински гърди

Кисело зеле със свински гърди

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Кисело зеле със свински гърди
Снимка: marcheva14
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Обичано от всички ястие, което е добре дошло на всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 800 г
  • кисела зелка - 1 средно голяма
  • олио - около 200 - 300 мл /зависи колко са мазни гърдите/
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди се измиват и нарязват на порции. В затоплената мазнина се запържват местните късове до хубава карамелена коричка.

Добавя се червеният пипер за кратко и се посолява леко месото.

Добавя се нарязаното зеле. Доливат се 2 чаени чаши вода и се оставя за 15-20 минутки да се задуши.

Ястието се изсипва в тава и се поставя във фурната. Готви се на 200 градуса за 40 минути.

Готовото свинско със зеле се подправя с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: