Сладки коледни гевречета

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
10/12/2019
"Как ще усетите коледния дух, ако не опитате тези невероятни сладки коледни гевречета "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 589
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага затопленото мляко, захарта и сухата мая.

Млякото се разбърква и маята се оставя за десетина минути да шупне. Към шупналата мая се прибавя едното яйце и пресятото брашно.

Замесва се меко и гладко тесто. Тестото се покрива със свежо фолио и се оставя за около час на топло, за да втаса и удвои обема си.

Втасалото тесто се разточва на кора с дебелина около 5 мм и с помощта на кръгли резци се изрязват гевречетата. Същата работа могат да свършат и чаши с различен диаметър.

Гевречетата се нареждат в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене. Отгоре се намазват с второто разбито яйце. Половината се поръсват с маково семе, а на другата - се набождат зрънца нар.

При печене гевречетата се надуват и нарът излиза на повърхността. Затова в процеса на печене аз ги натиснах отново навътре, за да не изпадат.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или докато се надуят и зачервят.

Сладките коледни гевречета са готови.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар