Орехови Кантучини

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Орехови Кантучини
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Толкова вкусни, че кутията, в която ги съхранявате, трябва да е не само с капак, но и с катинар"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 големи
  • захар - 155 г
  • зехтин - 65 мл екстра върджин
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 100 г бяло
  • орехи - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбивате яйцата заедно със захарта и зехтина, добавяте солта и ванилията.

Добавете и брашното заедно с бакпулвера и бъркайте докато се получи леко лепкаво тесто, което обаче се отлепя от стените.

Разделете тестото на 2 равни части, и го оформете като две хлебчета върху тава покрита с хартия за печене.

Сложете тестото в хладилника за 30 минути - 1 час.

Поръсете хлебчетата с пудра захар и печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 25-30 минути, или докато станат златисти.

Извадете от фурната и оставете да се охладят напълно.

Разрежете на филийки с дебелина около 1 см и ги подредете обратно в тавата. Печете още 10 минути.

Оставете вече готовите кантучини да се охладят напълно и съхранявайте в кутия с капак.

Ореховите Кантучини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: