Пъстра новогодишна пастърма

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
328
959
471
406
2
18/12/2017
"Ура, постите свършиха и сега можем да посрещнем Новата година с тази разкошно пъстра новогодишна пастърма "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 505
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото филе. Нарязваме го напречно. Колкото по-тъничко е, толкова по-бързо ще се изсуши.

Подсушаваме го и в подходящ съд го покриваме от всички страни със сол. Престоява не повече от 12 часа в солта.

Приготвяме сок от лимон, разбъркан с вода, и потапяме измитите филета. Държим между 2 и 3 часа. Целта е да го обезсолим малко.

Отново го измиваме и подсушаваме. Овалваме го в микса от подправки. С подходящ конец връзваме месото и го оставяме на хладно и проветриво място.

За да забързаме процеса, можем да пуснем вентилатор да духа срещу тях. Така след третия ден пастърмата може да е готова за консумация.

Перфектното домашно, вкусно и здравословно мезе, което със сигурност трябва да присъства на вашата новогодишна трапеза.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар