Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от кайма с кисело зеле

Руло от кайма с кисело зеле

Руло от кайма с кисело зеле
Снимка: Стоянка Русенова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Хрупкава коричка и ароматна плънка - това е предложение, което не може да откажете на никого"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 3 с.л.
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • лук - 1 бр.
  • риган - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • бульон - 250 мл
  • кисело зеле - 400 г
  • кайма - 400 г
  • брашно - 250 г
  • жълтъци - 2 бр
  • олио - 3 с.л
  • готварска сметана - 50 мл
  • галета - 4 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счукваме яйцето, отделяме белтъка от жълтъка, прибавяме брашното, солта, захарта, олиото и 100 мл. вода.

Замесваме тесто, което оставяме да почине за около 30 минути. Нарязваме праза на ситно и заедно с каймата запържваме в разтопеното масло.

Овкусяваме с ригана, бульона, зелето, сметаната и задушаваме за около 15 мин. В тава застиламе хартия за печене.

Тестото разточваме, като намазваме с маслото и поръсваме с галетата. Пълнежа разпределяме и навиваме като руло.

Отгоре намазваме с жълтъка и прясното мляко. Поставяме във фурната и печем за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: