Коледни курабийки с какао

23/12/2017
"Вкусни сладки за най-ароматното и празнично време от годината "
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 568
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта да се разтопи подсладителят. Добавя се разтопена мас, а в киселото мляко се разбиват бакпулверът и содата да шупне.

Сипва се при яйцата, добавят се ванилия и една чаша брашно. Разбърква се и още докато е рядка смес, се отделя половината тесто. В него се добавя какаото и се разбърква добре, после се замесва гладко, кафяво тесто.

Останалата част се замесва с брашно и се получава едно бяло и едно кафяво топче. Разточва се тънка бяла кора и с чашка се изрязва кръгче, а в средата кръгче с по-малък диаметър.

Същото се прави и с кафявото тесто. Разменят се средните кръгчета (бялото в кафяво, а кафявото в бяла бисквита).

Вторият вид сладки се оформят от два фитила, бял и кафяв, като се усукват и нарязват на парчета.

Третият вид са цветя от малки бели топчета, в средата са с едно кафяво топче. Нареждат се сладките в тава върху хартия и печем в загрята фурна на 180 градуса около 10 минути. Изваждат се и охладени се нареждат в чиния. Весели празници!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар