Захаросан Коледен Венец

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
25/12/2017
"Пищните Коледни трапези задължително включват и сладък Захаросан Коледен Венец "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 572
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Козунак

Начин на приготвяне

Активирайте маята с малко топло мляко, 2 с.л захар и 1 с.л брашно. Разбийте яйцето с останалото прясно мляко и разтопеното масло (не горещо).

Пресейте брашното, добавете щипка сол и сипете млечната смес със шупналата мая. Замесете гладко тесто, което намажете с олио и оставете покрито с кърпа или фолио да втаса.

Втасалото тесто разточете на голяма правоъгълна кора, намажете с масло и поръсете с омесената захар с канела.

Навийте на руло, което разрежете на две по дължина и усучете. Сложете хартия за печене на тавата, в която ще печете венеца и преместете усуканата част, като завиете и съедините краищата, така че да е еднакъв навсякъде.

Покрийте отново и оставете да втаса, след което, ако обичате по-сладък поръсете с още захар и по желание можете да го намажете с разбит жълтък. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар