Пилешки сач с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешки сач с картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Има нещо неустоимо в ястията, приготвени на сач. Толкова неустоимо, че те са основната причина да не можем да спазваме диета!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 - 500 г без кокали
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 броя
  • праз - 1/2 стрък
  • гъби - 4 - 5 броя
  • картофи - 300 - 400 г сварени
  • кашкавал - 150 г
  • соев сос
  • риган - бял, на око
  • сол
  • червен пипер - няколко щипки
  • черен пипер
  • чубрица - ронена, по желание
  • сметана - 150 мл готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете добре сач и добавете нарязаното на хапки пилешко. Объркайте за кратко и леко посолете.

Отгоре добавете лука и праза, нарязани на полумесеци. След тях прибавете кръгчета моркови, нарязаните гъби по желание. Овкусете зеленчуците с подправки и покрийте добре сача с 2 пласта алуминиево фолио.

Сложете във фурната и включете на 200 градуса. Оставете да се пече за около 40-45 минути.

След като пилешкото е сготвено, добавете нарязаните на едри парчета сварени картофи, полейте с малко мазнина и сметаната и пообъркайте. Добавете настърган кашкавал и върнете във фурната да се пече до апетитна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси Маринова
Деси Маринова
Получава се много вкусно.
05.01.2016 17:59
Йордан
Йордан
Стана много вкусно с леки изменения по рецептата :) Благодаря Ви
13.11.2012 13:47