Мини тутманичета

08/01/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач140631001
"Направихме ги нарочно мини, така ще ви е по-удобно да ги хапвате "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 347
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко прясното мляко и в него разтваряме маята, прибавяме захарта и 4-5 с.л. брашно. Объркваме всичко и завиваме с кърпа за десет минути, докато се активира маята.

В купа пресяваме брашното, правим кладенче и изсипваме сместа с маята, затоплената вода, солта и олиото. Замесваме меко тесто, намазняваме го с малко олио и го оставяме за около 30 минути на топло, докато удвои обема си.

През това време натрошаваме сиренето и го объркваме с яйцата (единия жълтък заделяме за намазване на тутманичетата).

Разделяме готовото тесто на 18 равни части и разточваме всяка във форума на елипса. Намазваме с разтопено масло и поставяме от плънката. Навиваме откъм широката част, образува се дълъг фитил, който завиваме на охлюв.
Оставяме да втасат за 20 минути.

Намазваме ги с рабития жълтък, в който сме сложили малко прясно мляко, и печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 35 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар