Начин на приготвяне
Киноата се накисва от вечерта 1:1 във вода.
На следващият ден всички съставки за блата се блендират. Помазваме форма 24 см с кокосово масло и печем на долен реотан до суха клечка. Изваждаме от фурната и след като изстине, разрязваме блата на две напречно.
Кремът се приготвя много лесно: загряваме млякото, а през това време блендираме всички останали съставки. На бавна струя сипваме млякото към тях.
Много е важно яйцата да са хубаво разбити. Връщаме на котлона и бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти като пудинг.
Заливаме първият блат с крема и наръсваме с орехи. Поставяме втория и повтаряме. Подравняваме крема добре и прибираме тортата в хладилник.
След няколко часа настъргваме шоколада върху нея.
Аз я украсих със смокини и малини, и кокосови стърготини.
Да Ви е сладко!