Здравословна шоко торта с малини

РАГРАГИноватор32813112
24/01/2018
"Знаете какво казват за здравословните торти - трябва да се консумират редовно и поне по две парчета "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 045
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се накисва от вечерта 1:1 във вода.

На следващият ден всички съставки за блата се блендират. Помазваме форма 24 см с кокосово масло и печем на долен реотан до суха клечка. Изваждаме от фурната и след като изстине, разрязваме блата на две напречно.

Кремът се приготвя много лесно: загряваме млякото, а през това време блендираме всички останали съставки. На бавна струя сипваме млякото към тях.

Много е важно яйцата да са хубаво разбити. Връщаме на котлона и бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти като пудинг.

Заливаме първият блат с крема и наръсваме с орехи. Поставяме втория и повтаряме. Подравняваме крема добре и прибираме тортата в хладилник.

След няколко часа настъргваме шоколада върху нея.

Аз я украсих със смокини и малини, и кокосови стърготини.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар