Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Яхния от пилешки воденички с боб и нахут

Яхния от пилешки воденички с боб и нахут

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Яхния от пилешки воденички с боб и нахут2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Яхния с вкус като от едно време"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 500 г
  • боб - 300 г
  • нахут - 300 г
  • домати - 500 г
  • зехтин
  • лук - 1 глава
  • босилек
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобовите се накисват от вечерта. На следващият ден варим в херметик. Може да добавите и воденичките, тъй като отнемат време при варене.

Вече сварени, добавете доматите /на ситно нарязани, настъргани или от консерва/. Оставяме да ври.

През това време запържваме лука и подправките. Ако искате да сгъстите, сложете лъжичка брашно. Аз го оставих по-рядко като супа.

Внимавайте да не загорите червеният пипер.

Сипваме запръжката. Разбъркваме и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: