Начин на приготвяне
В тенджерата, в която ще готвим зелето, наливаме олиото. След като се сгорещи, сваляме тенджерата от котлона, изчакваме 15 секунди и тогава добавяме и разбъркваме бързо червения пипер. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода.
Зелето нарязваме на средно големи лентички, посолявате и намачквате леко с ръце, след това ги сипваме в тенджерата. Добавяме подправките и разбъркваме много добре, така че да се оцвети всичкото зеле. Оставяме да къкри под капак на тих огън, докато поомекне. Преди пълната му готовност добавяме надупчените зелени люти чушлета и разбъркваме.
Когато зелето е почти готово, го заливаме отгоре с настърганите домати и покриваме цялата повърхност с филийки сух хляб Грахам.
Върху филийките поръсваме малко лют червен пипер и поливаме с няколко капки олио. Оставяме под капак още 10 минути и сваляне от огъня.
Ефектът е разкошен - филийките поемат излишната течност, като същевременно придават чуден аромат на зелето.