Агнешки шашлик

Бай СтавриБай СтавриНовак
20/11/2012
"Не си играйте на дребно - истинските ценители искат ароматен шашлик, а не някакви шишчета "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 770
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 - 700 г от бутче или плешка
  • лук - 1 глави стар червен
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-едри късове, а лука - на шайби. Посолете лука и го намачкайте с ръце, докато си пусне хубаво сока.

Овкусете агнешкото със счукан черен пипер и кимион и добавете лука.

Добавете олиото и оцета и объркайте хубаво, като посолите при нужда. Оставете месото да се маринова в хладилник за около 1 час.

Нанижете месото на голям шиш. Сложете да се пече на загряна скара за около 6-8 минути от всяка страна.

Поднесете агнешкия шашлик с гарнитура от зеленчуци.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар