Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля леко, в него се слагат маята и захарта. Разбърква се, докато се разтопят. Брашното се пресява, прави се кладенче, в което се добавят горните продукти, солта и белтъкът. Меси се до получаване на меко тесто, което се оставя да втаса 1 час на топло.
Сместа се приготвя, като се нарязват на ситно маслините и чесъна и се добавят останалите продукти, разбърква се.
От тестото се правят топчета с големина на орех и се топят в сместа. Редят се намаслена и набрашнена с царевично брашно форма. Не е нужно да се стараете топчетата да са еднакви. Оставя се да втаса още 15 мин.
Хлебчето се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. Оставя се още 10 мин. след изключване на фурната. Обръща се върху дъска за хляб. Загъва се с кърпа, докато се отвърне и по възможност се консумира топло.