Козунак в хлебопекарна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
472
2k
826
1k
4
Козунак в хлебопекарна
Снимка: Яница Николова
1 / 3
21/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
"Страхотен козунак в хлебопекарна може да направи всеки, стига да има точната рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купа се слага малко брашно, половината захар, маята и половината прясно мляко, оставя се да втаса.

Към сместа се прибавят останалите продукти + половината от мазнината, а другата половина се оставя при месенето и се замесва меко и нелепнещо тесто.

Замесеното тесто се поставя в намазнена и покрита купа и се оставя да втаса няколко часа.

След това тестото се разделя на две части, правят се дълги фитили и се сплита, поставя се в съда на хлебопекарната /леко намазнен/.

Оставя се да втаса окончателно. Когато втаса се намазва с разбит белтък, поръсва с кристална захар и се включва на програма печене - 1 час на слаба коричка и ако има нужда още 30 минути на средна коричка, проверява се с дървено шишче дали е готово, по него не трябва да има залепнало тесто. След като е вече изпечен може да се покрие с кърпа.

* Хубаво е всички продукти да са със стайна температура.

* Продуктите хубаво се разбиват с тел, преди да се смесят с втасалата мая.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: