Патица, пълнена с ябълки

12/02/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо826
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накисват в брендито. Лукът се нарязва на ситно и се сотирайте в олиото, докато стане златист.

Подправя се със сол и черен пипер и се прибавят 100 мл вода. Оставя се да заври и след това се слагат галетата. Разбърква се, докато се получи омокрена, но не течна смес.

Ябълките се обелват и частта със семките се отделя. В нея се слагат стафидите, като се притискат, за да влязат плътно.

Гърдите се начукват добре и се поставят с кожата надолу. Отгоре се поръсват със сместа с галетата. Слага се по една ябълка и внимателно се завиват около нея.

Рулата се завързват с конец. Кожата се надупчва с нож на няколко места.

Запичат се на скара, като се обръщат периодично. След това се поставят в тавичка и се пекат в загрята до 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар