Патица, пълнена с ябълки

Патица, пълнена с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • стафиди - 40 г
  • бренди - 30 мл
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • галета - 175 г
  • ябълки - 2 бр
  • патешки гърди - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накисват в брендито. Лукът се нарязва на ситно и се сотирайте в олиото, докато стане златист.

Подправя се със сол и черен пипер и се прибавят 100 мл вода. Оставя се да заври и след това се слагат галетата. Разбърква се, докато се получи омокрена, но не течна смес.

Ябълките се обелват и частта със семките се отделя. В нея се слагат стафидите, като се притискат, за да влязат плътно.

Гърдите се начукват добре и се поставят с кожата надолу. Отгоре се поръсват със сместа с галетата. Слага се по една ябълка и внимателно се завиват около нея.

Рулата се завързват с конец. Кожата се надупчва с нож на няколко места.

Запичат се на скара, като се обръщат периодично. След това се поставят в тавичка и се пекат в загрята до 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: