Начин на приготвяне
Стафидите се накисват в брендито. Лукът се нарязва на ситно и се сотирайте в олиото, докато стане златист.
Подправя се със сол и черен пипер и се прибавят 100 мл вода. Оставя се да заври и след това се слагат галетата. Разбърква се, докато се получи омокрена, но не течна смес.
Ябълките се обелват и частта със семките се отделя. В нея се слагат стафидите, като се притискат, за да влязат плътно.
Гърдите се начукват добре и се поставят с кожата надолу. Отгоре се поръсват със сместа с галетата. Слага се по една ябълка и внимателно се завиват около нея.
Рулата се завързват с конец. Кожата се надупчва с нож на няколко места.
Запичат се на скара, като се обръщат периодично. След това се поставят в тавичка и се пекат в загрята до 180 градуса фурна.