Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркате.
В друга купа поставете разбитите 1 яйце и белтъка на другото, захарта, топлите мляко и вода и натрошете маята, разбъркайте, докато се разтвори маята.
На етапи към сместа добавяйте брашно и замесете меко тесто. Разделете тестото на 5 еднакви по големина топки и завийте с чиста кърпа за 20 минути.
Всяка топка разточвате на кора с диаметър колкото диаметъра на тавата.
Подреждате корите една върху друга, като помежду им мажете обилно с мазнина и поръсвате с натрошено сирене.
Навийте наслоените кори на едно руло. Усуквайте и издърпвайте рулото, доколкото е възможно и достатъчно дълго.
Намаслете тавата и навийте рулото на охлюв и оставете на топло да втаса за 1 час.
Намажете питата с жълтъка разбит с 1-2 с.л. прясно мляко и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до красив загар за около 40 минути.