Кремки Охлювчета

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
18/02/2018
"И после да не кажете, че не харесвате охлювчета "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо965
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко затоплям 100 милилитра от млякото и прибавям към него захарта, маята и 2 супени лъжици брашно. Оставям сместа на топло около 15 минути, за да се активира маята - тоест, докато шупне.

След като вече маята шупне, се добавя останалото мляко, яйцата, разтопеното масло, щипка сол, ванилията и поетапно брашното, така че да се получи меко, еластично тесто.

Намазнявам (за да не се получи коричка) и покривам тестото с кърпа, докато удвои обема си.

През това време си приготвям крема. В 100 милилитра от прясното мляко (студено), разтварям пудинга, нишестето и разбитите жълтъци.

Останалото мляко и захарта затоплям на котлона. Малко преди да заври, добавям нишестената смес и бъркам непрекъснато до сгъстяване на крема. Ароматизирам с ванилия и отстранявам от котлона до пълното охлаждане на крема.

Втасалото тесто го разделям на две части, всяка от която разточвам на правоъгълна кора с ширина около 25 см. Намазвам отгоре с крем и режа на ленти, които завивам на рулца.

Подреждам в тава, покрита с хартия за печене. Кремките втасват още веднъж за 15-20 минути (в зависимост от топлината на помещението).

Намазвам внимателно с разбит белтък и пека в загрята фурна на 180 градуса до порозовяване.

Още топли ги поръсвам с пудра захар.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар