Оплетена питка със сирене

19/02/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач197721222
"Заплетете с любов и всички ще искат да я опитат "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 826
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и в него разтворете маята. Прибавете захарта и 2-3 супени лъжици брашно. Разбъркайте и покрийте с кърпа на топло за 10-15 минути, докато маята се активира.

В купа пресейте брашното и направете кладенче. В него изсипете втасалата вече мая, солта, яйцата (единия жълтък отделете за намазване на питката), киселото мляко и олиото.

Замесете средно меко тесто и го оставете за 30 минути да втаса.

Без да премесвате, разрежете тестото на четири равни части. Разточете първата във форма на правоъгълник, намажете с разтопеното масло и натрошете 1/4 от сиренето. Така продължете и със следващата.

Поставете я върху първата, отново намажете с масло и натрошете сирене. Направете разрези през два сантиметра (ще видите на снимките) и ги оплетете.

Готовата плетка поставете в подмазана тава. Така направете и с останалите две части от тестото. Оставете питката да втаса за около 20 минути.

Намажете я с жълтък, който сте смесили с 1 супена лъжица прясно мляко, и печете в загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за 40 минути.

Бон Апети! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар