Козуначена плитка с марципан и шамфъстък

21/02/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо105
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката - марципанът и бадемът се смилат. Конфитюрът се разбърква добре с ликьора и млякото. След това всички продукти се смесват и се разбъркват добре.

Трябва да се получи такава консистенция, че да се маже добре, но без да се разтича.

Тестото - от изброените продукти се омесва нелепнещо тесто. Покрива се с влажна кърпа и се оставя на топло да втаса за 1 час.

След това се премества. Разточва се на кора с размери 35 см × 35 см. Намазва се с плънката. Разрязва се на три ленти. Всяка лента се завива на тънко стегнато руло, като краищата се прищипват, за да не изтече пълнежът.

Краищата на трите рула се събират и се притискат. Рулата се слагат в тава, застлана с хартия за печене, и се сплитат на плитка. Тавата се покрива с влажна кърпа. Оставя се на топло за 20 минути да втаса.

Намазва се с разбит жълтък, наръсва се със захар. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна. Изважда се и се оставя да изстине.

След това хартията се отстранява и плитката се слага в подходящ поднос. Намазва се с белтък, разбит с 2 с.л. прясно мляко, и се наръсва със смлен шамфъстък.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар