Начин на приготвяне
Първо се приготвя плънката - марципанът и бадемът се смилат. Конфитюрът се разбърква добре с ликьора и млякото. След това всички продукти се смесват и се разбъркват добре.
Трябва да се получи такава консистенция, че да се маже добре, но без да се разтича.
Тестото - от изброените продукти се омесва нелепнещо тесто. Покрива се с влажна кърпа и се оставя на топло да втаса за 1 час.
След това се премества. Разточва се на кора с размери 35 см × 35 см. Намазва се с плънката. Разрязва се на три ленти. Всяка лента се завива на тънко стегнато руло, като краищата се прищипват, за да не изтече пълнежът.
Краищата на трите рула се събират и се притискат. Рулата се слагат в тава, застлана с хартия за печене, и се сплитат на плитка. Тавата се покрива с влажна кърпа. Оставя се на топло за 20 минути да втаса.
Намазва се с разбит жълтък, наръсва се със захар. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна. Изважда се и се оставя да изстине.
След това хартията се отстранява и плитката се слага в подходящ поднос. Намазва се с белтък, разбит с 2 с.л. прясно мляко, и се наръсва със смлен шамфъстък.