Козуначени яйца с изненада

22/02/2018
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Козунак

Начин на приготвяне

От дадените за тестото продукти се омесва тесто. Покрива се с влажна кърпа и се оставя на топло за 30 мин. да втаса. След това се разделя на 2 равни части.

Оформят се на фитили и всеки се нарязва на 12 еднакви парчета. Покриват се с влажна кърпа и се оставят 20 мин. да се отпуснат. После всяко парче се оформя като малка питка.

В средата се слага по 1 топче от пълнежа. Загръща се добре с тестото и се оформя като яйце. Готовите яйца се подреждат на разстояние едно от друго в тава, застлана с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята до 175 градуса фурна. Оставят се да изстинат напълно. Всички продукти за плънката се смесват и омесват добре - получава се гъста лепкава маса. Нарязва се на 24 части и се оформят малки топчета.

След като яйцата изстинат напълно, се намазват с глазура, получена от разбития белтък, смесен добре със захарта.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар