Начин на приготвяне
Загрейте в тенджера на средна температура 3 чаши мляко, канела, коричката от лайм, захарта и щипка сол. Изчакайте да кипне, непокрити.
Когато започне да се вари, намалете топлината, добавете ориза и гответе още 10-15 минути или докато млякото почти се изпари.
Продължете да добавяте по половин чаша мляко, като постоянно разбърквате. Изчакайте преди да добавите още мляко, докато течността се абсорбира почти напълно от ориза.
С последната ½ чаша мляко добавете и кондензираното мляко. Гответе за 2-3 минути или докато се сгъсти до желаната консистенция. Имайте предвид, че докато оризът се охлажда, то се уплътнява.
Добавя се масло и се разбърква.
Сервирайте горещо, топло или студено, поръсено с подправна канела на вкус.
Млякото с ориз е желан и широко разпространен десерт по целият свят. Всяка култура го е пригодила към собствената си кухня с леки корекции. Надявам се испанският му вариант Ви хареса!