Домашни Софийски Банички

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
449
1k
835
944
1
26/02/2018
"Помнители онези домашни софийски банички, които всички с удоволствие хапвахме навремето"
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 620
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в широк съд и правим в средата кладенче, в което сипваме оцета, олиото, яйцата, солта и половината от водата.

Замесваме тесто, като поемаме част от брашното и постепенно прибавяме и останалата вода. Омесваме много добре, докато се получи гладко тесто, покриваме го с влажна кърпа и оставяме да престои 30 минути на хладно място.

След това го нарязваме на малки парчета - колкото яйце, и правим питки. Намазваме ги с по-малко олио и ги оставяме да престоят още 30 минути.

Разточваме всяка питка на тънка кора и поставяме по 1 и 1/2 с.л. извара. Навиваме на руло и после на охлювче.

Подреждаме баничките в намаслена тава и печем в загрята фурна до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар