Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Сицилиански хлебчета

Сицилиански хлебчета

Vannq88Vannq88
Помощник Готвач
614502502912
Сицилиански хлебчета
Снимка: Vannq88
2 / 4
08/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Вкусни хлебчета, всяка хапка от които напомня на слънчева Сицилия"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 120 мл
  • олио - 2 с.л
  • мая - 1/2 кубче
  • За плънката
  • доматена паста - или лютеница
  • маслини - около 20 бр.
  • чесън - 4 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме си първо маята в млякото, като по желание може да добавим и щипка захар.

Пресяваме брашното и изсипваме кваса при него, добавяме и олиото и омесваме тестото.

Оставяме го да втаса на топло за около 2 часа, покрито с влажна кърпа.

Когато е готово, го разделяме на равни части и от всяка част разстиламе кора, като се стремим да бъде тънка.

Намазваме я с доматена паста, пюре или лютеницата, слагаме обилно маслини, които сме нарязали на ситно и са обезкостени.

Нарязваме и чесъна на ситно и обилно поръсваме кората. Навиваме я и правим охлювче, като гледаме двата края да останат отдолу.

И поръсваме отново с чесън и намазваме с олио и малко вода.

За по-добър естетически вид може да боднем във върха и по една маслинка. И така всички хлебчета.

Печем пълнените хлебчета на 200 градуса за около 30 мин.

Сицилианските хлебчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: