Кюфтенца по цариградски с пюре от червена леща

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
956
3
02/03/2018
"Едни по-различни кюфтенца по цариградски, които вярваме, че ще намерят много нови приятели тук "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 105
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кюфтета

Начин на приготвяне

Най-напред слагаме в тенджерка червената леща, обелените и нарязани на едро морков и картофи, зехтин, куркума, черен пипер и сол в тенджерка с малко вода да се сварят на бавен огън - около 40 мин.

След сваряването трябва да е останал малко бульон в съда. Пасираме.

Докато продуктите за пюрето се варят подготвяме направата на кюфтенцата.

Каймата се слага в купа, в която настъргваме на едро ренде една глава кромид. Прибавяме яйцето, галетата, кимиона и черния пипер.

Омесваме каймата хубаво. Оформяме малки кюфтенца. Овалваме ги в брашно и пържим в сгорещената мазнина.

Сервираме изпържените кюфтенца върху канапе от червената леща.

По края на чинията поръсваме с лютив червен пипер, ако обичате по-пикантни ястия.

Интересен вкус, опитайте!

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-32%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар